Najbolji Kotao Na Pelet Iskustva

Najbolji kotlovi na pelet

Kotao na pelet je sistem grejanja koji sagoreva drvene pelete. Kotlovi na pelet se koriste u sistemima centralnog grejanja za potrebe grejanja od 3,9 kV do 1 MV ili više. Sistemi centralnog grejanja na pelet koriste se u porodičnim kućama i u većim stambenim objektima. Sistemi kotlova na pelet rade najefikasnije pri punom opterećenju i obično se mogu regulisati do 30% od punog opterećenja.

U našem asortimanu možete pronaći veliki izvor kotlova na pelet, kao i svu dodatnu opremu.

Najbolji kotao na pelet Iskustva

Pelet se periodično i automatski isporučuje iz skladišta peleta (za sisteme centralnog grejanja) prema potrebi u komori za sagorevanje. Sa toplotom koja se generiše od sagorevanja peleta, voda u krugu se zagreva u kotlu na pelet. Raspodela toplote je ista kao u drugim sistemima koji koriste vodu za distribuciju toplote. Za razliku od sistema grejanja na ulje ili gas, sistemi grejanja na pelete zahtevaju integraciju rezervoara za toplu vodu u sistem grejanja kako bi se smanjili gubici toplote.

Za veću efikasnost i manje zagađenja u vazduhu, moderni sistemi za grejanje na pelet kontrolišu sagorevanje bilo preko senzora temperature ili plamena, u kombinaciji sa beskonačno promenljivim unosom vazduha za sagorevanje preko ventilatora za usisavanje ili lambda sonde. Vreli dimni gasovi se uvode u dimnjak preko izmenjivača toplote uz ručno ili automatsko čišćenje površina za zagrevanje.

Nudmo Vam veliki izbor kotlova po najboljim cenama na našem tržištu.