Najjednostavniji način da odaberete pločicu prave veličine je da odaberete pločicu u odnosu na veličinu Vašeg prostora. Veliki prostor, poput kuhinje i trpezarije otvorenog poda, ili velikog dnevnog boravka, moći će da se nosi sa velikim pločicama. Srednji prostor kao što je kupatilo će dobro funkcionisati sa pločicama srednje veličine, a male, mozaik pločice će biti prikladne za malu površinu.

Počnite tako što ćete izmeriti svoj prostor za popločavanje prema dužini i širini poda ili zida. Kvadratura će Vam pomoći da napravite šablon od papira koji će Vam omogućiti da eksperimentišete sa različitim oblicima i veličinama pločica kako biste kreirali raspored koji Vam se najviše sviđa. Kada vršite merenja, uzmite u obzir ormariće i radne ploče oko kojih morate da radite, kao i sve uglove ili kuhinjska ostrva na podu. Imajte na umu da kada oblažete pod, velike pločice Vam neće omogućiti toliko fleksibilnosti i prostora za rad sa prirodnim tokom i strukturom poda. Kod velikih pločica, morate biti posebno pažljivi da ih postavite što je moguće ravnomernije.

Različite veličine pločica proizvode različitu estetiku i utiču na način na koji se osećate u prostoriji. Korišćenje jedne ili dve različite veličine i oblika pločica će stvoriti elegantan izgled. Tri ili više različitih pločica će doprineti složenosti prostora i učiniti ga kompaktnijim.

Stručnjaci u Vodotermu mogu Vam pomoći da odaberete savršenu pločicu koja odgovara Vašem projektu i pruži stil i izgled koji tražite. Kontaktirajte nas danas ako imate bilo kakvih pitanja i pregledajte naše kolekcije pločica da biste dobili predstavu o Vašem omiljenom stilu pločica, obliku, boji.

Pločice Vodoterm

Shopping cart

close