Koji stil kupatila želite da odredite vrstu pločica koje treba da kupite? Razmislite o ukupnom stilu Vašeg doma i o tome kako će ga stil Vašeg kupatila upotpuniti.

Morate razmotriti koju veličinu pločica želite. Pločice za kupatilo dolaze u različitim veličinama, od pločica malog formata do pločica velikog formata, tako da ako se ne odlučite za veličinu unapred, bićete preplavljeni svim dostupnim izborima.

Kada su u pitanju podne pločice, najpopularnija veličina pločica je 300x300mm. Ovo je takođe standardna veličina podnih pločica koja se koristi u većini kupatila.

Popularna veličina pločica za podove u kupatilu je 300x600mm. Smatra se da je ovo pločica velikog formata i može se koristiti sa pravougaonom podnom rešetkom od nerđajućeg čelika. Sa velikom podnom rešetkom, nema potrebe za preteranim rezovima i nagibima u pločicama. Takođe, podne pločice velikog formata nude mnogo elegantniji izgled u poređenju sa manjim pločicama.

Ako želite da napravite jedinstven izgled, možete koristiti šestougaone podne pločice. Ove pločice dolaze u veličini 450x450mm i imaju jedinstvene štampane šare koji su trenutno u trendu. Oni će Vam omogućiti da kreirate hrabar i jedinstven izgled u svom prostoru. Ove pločice možete čak koristiti kao zidne pločice da biste stvorili ujednačen izgled.

Što se tiče Vaših zidnih pločica, pločice velikog formata su uvek poželjnije u odnosu na pločice malog formata. Možete ili da kontrastirate pločice tako što ćete napraviti zid sa karakteristikama ili stvoriti besprekoran izgled koristeći sličnu pločicu.

Ako pokušavate da mešate i kombinujete pločice da biste stvorili jedinstven izgled u svom kupatilu, morate malo da vodite računa. Iako je mešanje i slaganje pločica odlično, to takođe može dovesti do toga da Vaše kupatilo izgleda čudno. Ne bi trebalo da izaberete više od tri različite pločice ako planirate mešanje i uparivanje.

Kao početnu tačku, uvek prvo izaberite svoje podne pločice pre nego što uzmete u obzir zidne pločice. Zatim razmotrite svoje zidne pločice i kako ćete ih suprotstaviti Vašim podnim pločicama. Konačno, ako kreirate akcente ili zid sa karakteristikama, izaberite svoje pločice na kraju.

Ako imate poseban prostor za tuširanje u svom kupatilu, možda ćete želeti da razmislite o korišćenju različitih pločica za Vaš prostor za tuširanje. Sada ćete morati da se uverite da kupujete pločice protiv klizanja jer tuševi mogu lako da postanu klizavi. Takođe, ima smisla koristiti istu pločicu za podove i zidove tuša kako biste stvorili besprekoran izgled. Pobrinite se da sve pločice koje odaberete za svoj tuš upotpunjuju i ostatak Vašeg kupatila.

Na kraju, ako postoji jedna greška koju ljudi prave prilikom kupovine pločica za kupatilo, to je da ne uzimaju u obzir zahteve za održavanjem. Ovo se često pokaže kao velika greška jer su neke pločice za kupatilo dostupne po niskoj ceni, ali imaju teške zahteve za održavanjem. Uvek birajte pločice koje zahtevaju malo ili nimalo održavanja – čak i ako su nešto skuplje. Dugoročno, oni će se pokazati kao bolja opcija.

Vodoterm ima samo najkvalitetnije pločice za kupatilo. Iako naše pločice nude elegantan izgled, one su takođe dizajnirane da nude minimalno održavanje. Odabirom naših pločica, dobićete najbolju vrednost za svoj novac. A zahvaljujući našoj obimnoj kolekciji pločica, sigurno ćete pronaći najbolju pločicu za svoje kupatilo.

Podne pločice