Gasni kondenzacioni cirko kotao VU_INT_I_206/5-5

 • Automatska kontrola procesa sagorevanja (ELGA funkcija)
 • Visokoefikasna cirkulaciona pumpa (klasa A)
 • Izmenjivač toplote od nerđajućeg čelika-inoksa
 • Široko modulaciono područje od 20% do 100%
 • Veliki osvetljeni LC displej sa tekstualnim prikazom na srpskom jeziku

Opis

Vrhunska kondenzaciona tehnologija

Gasni kondenzacioni cirko kotao VU_INT_I_206/5-5

Zahvaljujući tzv. „ELGA“ funkciji „, proces sagorevanja je konstantno kontrolisan i regulisan. Ukoliko je izmereno odstupanje veće od dozvoljenog, elektronika će samostalno korigovati odnos vazduha i gasa i na taj način osigurati maksimalni stepen iskorišćenja. Zahvaljujući integrisanom sekundarnom izmenjivaču od 19 lamela izrađenom od inoksa, kotao osim na grejanju može raditi i na pripremi potrošne tople vode. Inoks kao visokokvalitetan i izdržljiv metal u kombinaciji sa Vaillantovim izvrsnim dizajnom, obezbeđuje izmenjivaču toplote da duže vreme bude zaštićen od korozije. Time se povećava dugovečnost kotla i obezbeđuje pouzdanost i efikasnost kotla. Raspon modulacije je granica između najveće i najmanje snage kotla za grejanje, a ovi Vaillantovi kotlovi imaju upravo to.

Široki raspon modulacije (20-100%) omogućava da kotao radi tiho i postojano, istovremeno obezbeđujući optimalnu količinu grejanja Vašeg doma. Široka modulacija, takođe, značajno smanjuje broj ciklusa uključeno/isključeno, a rezultat su smanjenje habanja uređaja, zahvaljujući čemu su značajno smanjeni troškovi održavanja kotla. Uz ove kotlove dolazi i Vaillantov sertifikovani vazduho/dimovodni sistem. U pogledu različitih komponenata od kojih se kotao sastoji, pumpa troši daleko najviše struje. Zbog toga smo razvili visokoefikasnu cirkulacionu pumpu (A klasa energetske efikasnosti). Pumpa se kontinuirano prilagođava potrebama sistema grejanja, čime smanjuje potrošnju električne energije sistema grejanja do čak 50%. Ovi kotlovi mogu da rade uz male dorade na 2 vrste gasa i to zemni i tečni naftni gas. Ovo je jako značajno jer korisnik ima alternativu kada na tržitu energenata dođe do skoka cene nekog energenta.

ecoTEC plus cirko kotlovi su dostupni u snagama od 11 kW do 35 kW.

– Gasni kotao za grejanje. Ovaj tip kotla primarno omogućava grejanje dok se za pripremu tople (sanitarne) vode vrši povezivanje sa indirektno grejanim rezervoarom. Ovi uređaji se još nazivaju i “cirko” kotlovi.

– eBUS komunikacioni interfejs Vam omogućava da međusobno povežete različite Vaillant jedinice u okviru kućnog sistema grejanja. Fleksibilan dizajn eBUS interfejsa omogućava nadogradnju i proširenje sistema uz minimalan napor.

– “Aqua-Power-Plus” za optimalnu temperaturu tople vode. Pružanje dovoljne količine tople vode zahteva od kotla veći kapacitet nego što je to potrebno za grejanje. Zbog toga se često ugrađuje kotao veće snage. Kao odgovor na ovo, dizajniran je “Aqua-Power-Plus” sistem koji daje čak 21% veći kapacitet tokom vršne potrošnje tople vode. To znači da možete uživati u optimalnoj količini tople vode sa manjom snagom kotla za grejanje. Ovo može uveliko da pomogne u smanjenju Vašeg računa za grejanje, kao i u očuvanju životne sredine.

– Zidni uređaj omogućava veću fleksibilnost ugradnje. Naša kompaktna zidna jedinica zauzima mnogo manje prostora od sličnih samostojećih uređaja. To Vam daje mnogo više fleksibilnosti u odlučivanju gde ćete je ugraditi. Jedinicu možete postaviti na gotovo svakom mestu u kući, od potkrovlja do podruma. Štaviše, lagani dizajn i kućište u jednom komadu, koje sadrži sve neophodne komponente, omogućavaju brže i jednostavnije postavljanje kotla, samim tim i manje troškove ugradnje.

– ErP usklađene. Ovi uređaji su napravljeni u skladu sa ErP direktivama za energetski efikasne proizvode. To znači da su ovi uređaji zadovoljavaju stroge evropske standarde u pogledu potrošnje, nivoa buke i emisije ugljenmonoksida što za posledicu ima minimalnu potrošnju gasa tokom rada.

 • Područje nazivne toplotne snage P pri 50/30 °C – 4,2-21,2kW
 • Područje nazivne toplotne snage P pri 80/60 °C – 3,8-20,0kW
 • Nominalni stepen iskorišćenja Hi – 109%
 • Razred energetske efikasnosti na grejanju – A
 • Potrošnja gasa pri nazivnom toplotnom opterećenju, G20 – 2,6m3/h
 • Potrošnja gasa pri nazivnom toplotnom opterećenju, G31 – 1,9kg/h
 • Priključak za dovod vazduha i odvod dimnih gasova – 60/100mm
 • Stepen zaštite – IPx4D
 • Električni priključak – 230/50V/Hz

Gasni kondenzacioni cirko kotao VU_INT_I_206/5-5 – Prospekt

Dodatne informacije

Težina 33 kg
Dimenzije 72 × 44 × 33.8 cm
Brend

Energent

Gas

Garancija

Vrsta