Grejanje na pelet

Oplemenite svoj dom ili radni prostor sjajnim mogućnostima koje nude kotlovi na pelet!
U proteklih nekoliko godina, grejanje na pelet uzelo je snažnog maha u Srbiji. Ova činjenica ne treba da izazove nikakvo čuđenje, budući da su prednosti kotlova na pelet u odnosu na tradicionalne načine zagrevanja prostora ogromne. Brza instalacija, jednostavno održavanje, regulisanje željene temperature, kao i neverovatna lakoća dopremanja, čuvanja i korišćenja grejnog materijala – samo su neki od razloga zbog kojih se sve veći broj korisnika odlučuje upravo za ovu vrstu grejanja

Uz zapanjujuću funkcionalnost i efikasnost peletnog kotla, ubrzo ćete zaboraviti na frustracije koje Vam je zadavao stari način grejanja. Od trenutka kada pritiskom na dugme ili putem daljinskog upravljača pokrenete Vaš kotao na pelet, osetićete čari u kojima uživa mnoštvo zadovoljnih korisnika širom naše zemlje!

Retko loženje

Peći na pelet imaju integrisane kante koje se mogu napuniti svakih nekoliko dana, a većina pelet kotlova imaju samostalne kante koje drže pelete za nekoliko meseci loženja. Redovno loženje nije potrebno – za razliku od peći na drva. Ukoliko je peć na pelet vaš jedini sistem grejanja u prostoru, za koliko vremena ćete morati založiti zavisi od energetske efikasnosti vašeg doma, spoljašnje temperature, zapremine koju vaša peć ili korpa drže, kao i podešavanje termostata.

Ekonomičnost

Pelet je jeftiniji od lož ulja, propana ili uglja, tako da možete da uštedite novac koji bi inače otišao na kupovinu neke od te vrste goriva. Možete da uštedite više novca sa peći na pelet grejanjem samo nekoliko soba umesto cele kuće – mada, takođe često postoje načini da se to uradi i sa drugim sistemima grejanja.
Komfor – Peći na pelet ne dostavljaju toplotno zračenje. Svi mi volimo da približimo stolicu pored kamina ili peći na drva u hladnim zimskim noćima uz čašu vina i knjigu u rukama. Ta zračeća toplota nas nekako greje spolja i unutra. Peći na pelet (većina makar) ne greju na isti način i ne emituju toplotu. Skoro sva toplota se ispuručuje preko ventilatora. To jednostavno nije jednako prijatno.

Zaključak

Grejanje na pelet jeste situacija slična mački u džaku, ali ono često nudi dovoljno prednosti u mnogim situacijama što opravdava razmatranje. Ova vrsta grejanja pruža mogućnost za ekološko grejanje sa relativno lokalnim, obnovljivim izvorom goriva. Ukoliko je Evropska unija neka indikacija, upotreba grejanja na pelet u Srbiji će verovatno znatno porasti u narednim godinama i decenijama koje slede.

Shopping cart

close