Idealna split klima za vaš dom

Klima uređaj postaje neizostavni deo vašeg doma. Međutim, toliko različitih modela i jačina na tržištu, otežavaju izbor idealne klime za vas.

Postoje nekoliko ključnih faktora koji će vam znatno pomoći pri odabiru:

Tražite klime u skladu sa vašim potrebama, velika je razlika kada kupujete klimu za jednu sobu, ceo stan od 30m2 ili stan od 100m2. Potrebno je i ispratiti kvadraturu sa kapacitetom klime, jer će jedino tako zadovoljiti vaše potrebe.
Često možete čuti da se klime dela na “devetka”, “dvanaestica”, “osamnaestica”, “dvadesetčetvorka”, što u stvari predstavlja kapacitet klime koji se izražava u BTU (Britanska termalna jedinica).
Na primer:
Klima od 9000BTU (devetka) je idealna za prostor do 30m2, dok je klima od 12000BTU (dvanaestica) idealna za malo veći prostor do 40m2, što je super za jedan manji.

Preporučuje se da kupujete klimu od poznatijih i pouzdanijih brendova. Nemojte kupovati klime za koje se govori da su kvalitetne a imaju nisku cenu. Kvalitetna klima je dosta skuplja i ne treba štedeti na tome, osigurajte kvalitet i istrajnost uređaja. Posavetujte se sa prodavcem koji će vam pomoći pri odabiru ili sa stručnim licem iz te oblasti.

Shopping cart

close