Kako uklopiti pločice za kupatilo

Uređenje kupatila može biti vrlo izazovno, ali uklopiti pločice na pravi način može doneti prelepu estetiku i funkcionalnost vašem prostoru.

Pre nego što započnete postavljanje pločica, važno je da napravite detaljan plan. Uzimajući u obzir dimenzije vašeg kupatila, razmotrite raspored pločica, uzorak i boje koje želite koristiti. Takođe, procenite količinu pločica koja će vam biti potrebna kako biste izbegli nedostatak materijala.

Ukoliko koristite pločice različitih dimenzija i boja, važno je da pripazite na sam dizaj i izgled kupatila. Previše šarenih ili različitih uzoraka može vizuelno preopteretiti prostor i izgledati neuredno. Korišćenje dominantnije boje, odnosno boje koja će prekrivati veći deo kupatila poda ili zida, može odlično da se uklopi sa manje akcentnom bojom, odnosno bojom koja je za nijansu svetlija ili tamnija od primarne.

Pločice koje ćete iskoristiti kao dekorativni deo možete ih postaviti samo na jednom zidu, zidu u tuš kabini, jedna red takozvani “prsten” oko celog kupatila ili nekim potpuno drugim dizajnom po vašem ukusu.

Najbolje je uklapati pločice koje su iz iste serije proizvodnje. Većina serija pločica se proizvodi u dve, tri ili više nijansi boja, što je odlično za uklapanje. Na vama je samo da se odlučite gde želite tačno da ih postavite bez ikakvih briga da li će se uklopiti ili ne.

Uklopiti pločice za kupatilo može biti kreativan proces.

Shopping cart

close