Keramičke pločice – zdrav izbor za zdravu planetu

Sa sve većom brigom društva za zdravlje, mi istražujemo standarde iz prošlosti i postavljamo više letvice kada su u pitanju građevinski proizvodi i prakse koje koristimo u našim domovima.

Današnji potrošači koji razmišljaju unapred shvataju da zdravlje obuhvata više od čistog izgleda – da proizvod ne treba smatrati „zdravim“ osim ako nije bezbedan za nas, kao i za životnu sredinu.

Prvo: keramičke pločice ne sadrže mnogo štetnih elemenata koji mogu biti prisutni u drugim vrstama građevinskih proizvoda — što je važan podvig u trenutku kada je naša zabrinutost za zdravlje jača nego ikad.

Na primer, keramičke pločice ne sadrže:

PVC: PVC je smola prisutna u mnogim vrstama vinilnih podova. PVC sadrži ftalate i organotine, i oba su redovno predmet zabrinutosti zdravstvenih stručnjaka.

Formaldehid: Određeni nivoi formaldehida mogu iritirati medicinska stanja kao što su astma i drugi respiratorni poremećaji.

VOC: VOC su štetni gasovi koji izazivaju različite zdravstvene probleme i mogu ih emitovati mnoge vrste nekeramičkih podova.

Toksini oslobođeni vatrom: Keramičke pločice ne emituju toksične pare kada su izložene vatri.

Štaviše, pravilno postavljena i održavana keramička pločica je negostoljubiva za alergene i rast bakterija. Alergeni u okolini (kao što su prljavština, prašina i polen) ne mogu prodreti u neporoznu površinu keramičkih pločica. Ova ista površina prirodno je otporna na rast bakterija, buđi, plesni i drugih gljivica. Kombinacija ovih činjenica znači da Vam keramičke pločice mogu pomoći u stvaranju zdravog doma.

I, pošto keramičke pločice rade za skoro svaku površinu u Vašem domu, od poda do plafona i kupatila do okruženja bazena, morate samo da tražite jedan materijal da pokrijete sve Vaše osnove (bukvalno).

Keramičke pločice Vodoterm

Shopping cart

close