Koje su pločice najbolje za mene?

Za pločice kažemo da su jedne od najvećih promena koje radimo u kući ili dvorištu, i zbog toga je važno da odaberete one koje najbolje odgovaraju vašoj nameni a između ostalog one i koje Vam se najviše sviđaju.
Postoji mnogo vrsta pločica različitih oblika, dimenzija, i namena i po tome ih i birate. Važno je prodavcu navesti za šta, odnosno za koju namenu su Vam potrebne pločice. Bilo to zidne, podne ili spoljapnje, uputiće Vas na pravu vrstu koja je Vama potrebna, a na Vama je da odaberete dezen i dimenziju.

Kada pričamo o dezenu i dimenziji, to je ono što ljudima pravi problem oko odabira.
U zavisnosti od površine koja se radi, veoma je važno da izaberete dimenziju pločice koja će se najbolje uklopiti odnosno koja će se najmanje kratiti i samim tim imaćete mnogo manje otpadnih delova, a pritom uštedećete na materijalu. Nakon toga, važno je znati da su nekim pravilom pločice visokog sjaja uglavnom namenjene za zidnu površinu, a mat ili hrapavije pločice namenjene su i za zid, pod i za spoljnu upotrebu. 
Razlika je u tome što su pločice napravljene od različitih materijala, čvrstine i debljine, zbog čega i postoji sama podela.

Glazura, odnosno površina kod nekih pločica zahteva veće održavanje, a kod nekih manje, u zavisnosti od površine.

Ukoliko niste upućeni u vrste pločica, vašno je posavetovati se i konsultovati sa prodavcem ili keramičarom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Shopping cart

close