Koje će grejanje biti najisplatljivije ove sezone?

Polemike uveliko traju, a glavno pitanje je koje je grejanje jeftinije i koje će biti najisplatljivije ove sezone. Drva, ugalj, centralno grejanje ili? U medijima se odavno govori o zimi koja nas očekuje i dok jedni tvrde da je grejanje na gas najbolja opcija drugi se odlučuju na struju.

Grejanje na struju je mač sa dve oštrice, može da bude veoma povoljno ali takođe u zimskim danima račun može biti veoma visok. Sve to zavisi od grejnog tela, različiti će računi biti ako je u pitanju etažno grejanje ili ako se grejete na TA peći. Na visinu samog računa za grejanje utiče i površina koju grejete, tj. Površina stana ili kuće. Svakako u manjim stanovima se preporučuje TA peć, ali u koliko je u pitanju veća kvadratura nekoliko TA peći Vam se nikako neće isplatiti.

Kako uskladiti ekonomično grejanje kuće i komfor?

Grejanje na struju ima jasno pravilo koji mnogi ne znaju. Jedan kilovat energije se dobija potrošnjom jednog kilovata energije. Ovo je slučaj sa svim tipovima grejanja na struju osim za toplotnu pumpu. Za njih ovo pravilo ne važi.

Kada bi Vam rekli da toplotne pumpe daju skoro 5 puta više energije nego što je potroše?

Da zaista se isplati investicija u sistem grejanja pomoću toplotnih pumpi, iako mnogi tvrde da su početna ulaganja visoka, jedno je sigurno – višestruko se isplati.

Na tržistu ovaj tip grejanja postaje sve zastupljeniji, a korisnici tvde da se ugradjna toplotne pumpe isplati već za 4-5 godina što i nije dug period, a osim toplog doma za vreme zimskih meseci, leti se toplotne pumpe koriste za rashlađivanje prostora ili za zagrevanje sanitarne vode.

Shopping cart

close