Najbolje pločice za podno grejanje

Pločice su definitivno najbolje rešenje za podnu oblogu kada je u pitanju podno grejanje, ali nisu sve pločice namenjene za takav vid grejanja.

U nastavku teksta otklonićemo sve Vaše nedoumice i pomoći ćemo Vam da odaberete vrstu pločica koja će odgovarati Vašim željama i mogućnostima.

Zašto su granitne pločice najbolje rešenje?

Ukoliko ste u potrazi za najkvalitetnijom opcijom, sigurno je da će Vam svako preporučiti baš granitne pločice. To je opcija kojom ćete rešiti podove na dug vremenski period.

Nekada su se pločice koristile u prostorijama koje se nisu toliko često koristile i toku dana, u kojima je bila povećana vlaga, a ujedno se i najviše prljaju. A ti su kuhinje, hodnici i kupatila. Danas se to promenilo, pojavom novih modernih pločica koje se ujedno mogu korisiti pri postavljanju podnog grejanja.

Ono što razlikuje granitnu keramiku od obične je definitivno velika otpornost na habanje – gotovo da su neuništive, lako održavanje kao i veliki izbor dezena i dimenzija tako da se veoma lepo mogu uklopiti u svakom enterijeru.

Nekada granitna keramika bila je izuzetno skupa i mogli su je priuštiti samo imućne porodice, danas se situacija promenila i ove pločice su sada dostupne gotovo svakom. Razlog zašto su granit i mermer popularni materijali u dizajniranju enterijera je raj što se mogu uklopiti u svaki stil, a može se kombinovati sa različitim materijalima. U kombinaciji sa drvetom može se postići rustičan izgled, a u kombinaciji sa metalom, može se dobiti elegantna i luksuzna nota.

Najbolje Plocice Za Podno Grejanje 01

Podno grejanje u kombinaciji sa granitnim pločicama

Granitne pločice su tanke i dobro provode toplotu, veoma brzo se zagrevaju kada je uključeno podno grejanje.

Potrebno je postaviti adekvatnu grejnu mrežu i grejne kablove koji daju najbolje rezultate u kombinaciji sa granitnim pločicama. Pločice brzo gube toplotu, a ujedno se i brzo zagrevaju, potrebno je montirati grejni sistem koji se postavlja direktno ispod pločica. Opseg podne temperature koji pruža najugodniju temperaturu u prostoriji je između 26-29 stepeni.

Na tržištu se pojavila nova generacija termostata namenjenih regulaciji temperature poda kod električnih podnih grejanja. Ovi termostati poseduju temperatorne senzore koji se postavljaju i tako precizno regulišu temperaturu u svakoj prostoriji posebno, po zadatim vrednostima.

Lepak za pločice za podno grejanje           

Nije sve jedno koji se lepak koristi pri lepljenju pločica ispod kojih je postavljeno podno grejanje, jer zbog termičkih naprezanja podloga se više pomera u odnosu na klasične košuljice. Pri lepljenju granitnih pločica u kombinaciji sa podnim grejanjem koriste se fleksibilne mase zalepljenje i fugovanje. 

Pored vrste pločica, u ovom slučaju granit, važno je voditi računa i o sledećim karakteristikama pri izboru lepka: podloga (stara ili nova i od kog materijala je napravljena), lokacija (da li je unutra ili spolja) i dimenzije pločica.
U Vodotermu možete naći sve što Vam je potrebno od materijala za podno grejanje, granitne pločice i lepak. Na raspolaganju smo Vam za sva dodatna pitanja i savete, možete nas kontaktirati mejlom, telefonom ili uživo u našem maloprodajnom objektu, rado ćemo Vam pomoći da izaberete najbolje proizvode.

Pločice Vodoterm