Odabir bojlera od 20, 30, 40, 80 litara

Razumevanje rada bojlera je vrlo jednostavno. To je bure izrađena od izolacionog materijala i unutra se voda zagreva električnim otporom, kada se postigne temperatura, ovaj otpor se isključuje da bi se sprečilo pregrevanje. Zavisno od modela, njegov kapacitet može varirati, ali standard je 80 litara.

Stvari koje biste trebali imati na umu pre kupovine bojlera?

1. Kapacitet:

Prva odluka koju morate uzeti u obzir je kapacitet električnog bojlera koji će zavisiti od broja ljudi koji žive i kući.

Da bi se standardizovalo, izračunato je da osoba troši oko 25 litara po tuširanju dnevno, kažemo tuširanje jer je to vreme kada čovek koristi više tople vode.

Tako:

– Za 1 osobu dovoljan je bojler od 25 do 50 litara.

– Za 2 osobe, 50 do 80 litara.

– Za 3 osobe, 80 do 100 litara.

– Više od 4 osobe, između 150 i 200 litara.

2. Gde ga pronaći:

U zavisnosti od njegovog kapaciteta, električnom bojleru je potrebno manje ili više prostora, naša preporuka je da se pobrinite da Vama odgovara. Imajte na umu da će Vam za povezivanje creva trebati približno 20 centimetara dodatnog prostora.

U Vodoterm prodavnici ili na web sajtu možete pronaći veliki izbor bojlera.

Najčešći prostor za njegovu ugradnju je u prostorijama u kojima se više koristi topla voda, kao što su kuhinja ili kupatilo.

3. Težina:

Težina će takođe zavisiti od kapaciteta. U vreme montaže, mora se instalirati na zidovima koji su u stanju da izdrže opterećenje, nikada se ne sme postavljati na pregrade ili zidove od gipsanih ploča, jer neće izdržati težinu punog bojlera, pogotovo onog sa velikim kapacitetom vode.

4. Maksimalni pritisak:

Velika prednost električnih bojlera u poređenju sa gasnim grejačima je što rade sa bilo kojom vrstom protoka, izbegavajući tako probleme sa pritiskom.

5. Snaga i vreme zagrevanja:

Što se tiče snage, standardni modeli koji možete naći na tržištu su 1200V.

Što se tiče vremena zagrevanja, postoje dve vrste bojlera, oni sa fiksnom temperaturom, voda je uvek iste temperature, i oni sa podesivom temperaturom, koji Vam omogućavaju da odaberete temperaturu vode pošto imaju termostat.

6. Tip otpora:

Vrsta otpora zavisi od tvrdoće vode u kojoj živite. Ako je voda mekana, najbolja opcija je električni bojler sa zaštićenim otporom, koji toplotu direktno prenosi u vodu. Ako je, pak, voda tvrda, najbolja opcija je obloženi keramički otporni termos koji nije u direktnom kontaktu sa vodom i tako izbegava koroziju kreča.

Shopping cart

close