Podno grejanje

Podno grejanje

Grejanje koje stvara toplotni komfor blizu idealnog, ali takođe utiče na znatne uštede energije.

Predstavlja nevidljivu instalaciju postavljenu u betonsku košuljicu poda kojoj se toplota najpre predaje, a zatim i vazduhu u prostoru iznad podne konstrukcije.

Sistem podnog grejanja se može koristiti za sve tipove objekata (stambene, javne ili industrijske zgrade).
Sistem podnog grejanja se može povezati na bilo koji izvor toplote, ali se posebno preporučuje u kombinaciji sa kondenzacionim gasnim kotlovima kao i sa sistemima koji koriste alternativne energije – toplotne pumpe, solarni sistemi.

Vrste podnog grejanja:
– Vodeno – vodeno podno grejanje se, baš kao i sistem radijatora, povezuje na sistem centralnog grejanja, a taj sistem može da radi na neki znatno povoljniji energent, kao što su drva, gas ili pelet.
– Elekrično – Umesto cevi kroz koje cirkuliše topla voda, a za čije zagrevanje je potreban poseban odvojeni sistem, kod električnog podnog grejanja se ispod poda postavlja veoma tanak električni panel, sličan električnom prekrivaču, a ceo sistem se kontroliše termostatom i tajmerom.

Prednosti:
✅ zdravo grejanje ( dobro je za osobe koje imaju probleme sa alergijama)
✅ ekonomičnost
✅ jednostavna nevidiljiva instalacija
✅ ne isušuje vazduh u prostoriji
✅ komfor

Mane:
❌ ugradnja podnog grejanja je skuplja
❌ inertnije je od radijatorskog
❌ nije preporučljivo za prostorije koje se povremeno greju

Podno grejanje

Koristimo kolačiće da poboljšamo vaše iskustvo na našoj veb stranici. Pregledavanjem ove veb stranice prihvatate našu Politiku privatnosti
PočetnaLista želja Na vrhMeni