Gasni kondenzacioni kotao Vaillant VUI_INT_I_206/5-5

 • Automatska kontrola procesa sagorevanja
 • Visokoefikasna cirkulaciona pumpa (klasa A)
 • Izmenjivač toplote od nerđajućeg čelika-inoksa
 • Široko modulaciono područje od 20% do 100%
 • Funkcija toplog starta – trenutna raspoloživost tople vode

Opis

Vrhunska kondenzaciona tehnologija

Gasni kondenzacioni kotao Vaillant VUI_INT_I_206/5-5

Nova generacija visokoefikasnog kondenzacionog kotla serije “plus” je nadogradnja serije “pro”, pogodna za složenije zahteve sa širom ponudom kotlova različitih snaga. Zahvaljujući tzv. „ELGA“ funkciji „, proces sagorevanja je konstantno kontrolisan i regulisan. Ukoliko je izmereno odstupanje veće od dozvoljenog, elektronika će samostalno korigovati odnos vazduha i gasa i na taj način osigurati maksimalni stepen iskorišćenja kotla.

Zahvaljujući integrisanom sekundarnom izmenjivaču od inoksa sa 19 lamela, uređaj osim na grejanju može raditi i na pripremi potrošne tople vode. Inoks je visokokvalitetan i izdržljiv metal koji obezbeđuje izmenjivaču toplote da duže vreme bude zaštićen od korozije. Time se povećava dugovečnost kotla i obezbeđuje pouzdanost i efikasnost kotla.

Raspon modulacije je granica između najveće i najmanje snage kotla za grejanje, a ovi Vaillantovi kotlovi imaju upravo to. Ovaj široki raspon modulacije (20-100%) omogućava da kotao radi tiho i postojano, istovremeno obezbeđujući optimalnu količinu grejanja Vašeg doma. Široka modulacija, takođe, značajno smanjuje broj ciklusa uključeno/isključeno, a rezultat su smanjenje habanja uređaja, zahvaljujući čemu su značajno smanjeni troškovi održavanja kotla. Uz ove kotlove dolazi i Vaillantov sertifikovani vazduho/dimovodni sistem.

U pogledu različitih komponenti od kojih se kotao sastoji, pumpa troši daleko najviše struje. Zbog toga smo razvili visokoefikasnu cirkulacionu pumpu (A klasa energetske efikasnosti). Pumpa se kontinuirano prilagođava potrebama sistema grejanja, čime smanjuje potrošnju električne energije sistema grejanja do 50%.

Ovi kotlovi mogu da rade uz male dorade na 2 vrste gasa i to zemni i tečni naftni gas. Ovo je jako značajno jer klijent ima alternativu kada na tržitu energenata dođe do skoka cene nekog od energenata.

ecoTEC plus kombinovani kotlovi su dostupni u snagama od 20 kW do 30 kW.

Osnovne karakteristike

– Kombinovani kondenzacioni gasni kotao: grejanje + topla voda. Ovaj tip kotla omogućava kombinaciju grejanja i pripreme tople (sanitarne) vode. Zbog toga se još nazivaju i “kombi” uređaji. Oni ne zahtevaju postojanje bojlera u kupatilu čime se štedi prostor, a i dobija se u estetskom pogledu. Kondenzacioni kotlovi koriste toplotu iz produkata sagoravanja gasa i na taj način dobijaju stepen korisnoisti od 109%.

– Osvetljeni LC displej sa digitalnim informaciono analatičkim sistemom „DIA“.Pomoću ovog sistema se prati rad kotla u smislu angažovanja pri grejanju i pripremi tople vode. Oznake su tekstualne na srpskom jeziku.

– eBUS komunikacioni interfejs Vam omogućava da međusobno povežete različite Vaillant jedinice u okviru kućnog sistema grejanja. Fleksibilan dizajn eBUS interfejsa omogućava nadogradnju i proširenje sistema uz minimalni napor.

– “Aqua-Power-Plus” za optimalnu temperaturu tople vode. Pružanje dovoljne količine tople vode zahteva od kotla veći kapacitet nego što je to potrebno za grejanje. Zbog toga se često ugrađuje kotao veće snage. Kao odgovor na ovo, dizajniran je Aqua-Power-Plus sistem koji daje čak 21% veći kapacitet tokom vršne potrošnje tople vode. To znači da možete uživati u optimalnoj količini tople vode sa manjom snagom kotla za grejanje. Ovo može uveliko da pomogne u smanjenju Vašeg računa za grejanje.

– “AquaComfort Plus” sistem za optimalno snabdevanje toplom vodom. Vaillantov kombinovani kotao za grejanje i toplu vodu sa ugrađenim “AquaComfort Plus” sistemom skladišti dodatnu količinu tople vode koja je spremna onda kada Vam zatreba. Dakle, bez obzira na to da li se kupate ili tuširate, možete biti sigurni da će Vaillantov kombinovani kotao obezbediti toplu vodu koja je zagrejana na stalnu temperaturu –bez potrebe za čekanjem!

 

 • Područje nazivne toplotne snage P pri 50/30 °C – 5,7-26,5 kW
 • Područje nazivne toplotne snage P pri 80/60 °C -5,2-25,0 kW
 • Najveća toplotna snaga prilikom pripreme PTV – 30,0kW
 • Nominalni stepen iskorišćenja Hi – 109%
 • Količina vode pri ∆T 30K* – 14,4l/min
 • Razred energetske efikasnosti na grejanju – A
 • Razred energetske efikasnosti na pripremi PTV – A
 • Potrošnja gasa kod nazivne toplotne snage, G20 – 3,2m3/h
 • Potrošnja plina kod nazivne toplotne snage, G31 – 2,4kg/h
 • Priključak za dovod vazduha i odvod dimnih gasova – 60/100mm
 • Stepen zaštite – IPx4D
 • Električni priključak – 230/50V/Hz

 

Gasni kondenzacioni kotao Vaillant VUI_INT_I_206/5-5 – Prospekt

 

Dodatne informacije

Težina 56.50 kg
Dimenzije 72 × 44 × 52.9 cm
Brend

Energent

Gas

Garancija

Vrsta