O toplotnim pumpama

Toplotnu pumpu možete koristiti za grejanje ili hlađenje Vašeg doma. Neki modeli mogu čak i da zagreju vodu.

Impresivne su:

  1. Kako drugačije toplotna pumpa može i grejati i hladiti? Činjenica je da leti pumpa uklanja toplotu iz Vašeg doma, a zimi deluje kao povratni klima uređaj i premešta toplotu iz spoljne okoline u Vaš dom.
  2.  Usred zime kada se većina žali zbog hladnoće, toplotne pumpe napolju traže toplotu. Jer, čak i kada je napolju ispod nule, toplota je i dalje prisutna. Vaša toplotna pumpa će je pronaći i preneti u kuću. 
  3. Vaša toplotna pumpa voli i čuva okolinu i zna kako da potroši manje, ponovo upotrebi i reciklira. Umesto da proizvodi novu toplotnu energiju, Vaša toplotna pumpa će premeštati toplotu koja je već bila unutra da ponovo greje Vaš dom. Toplotne pumpe su neverovatno efikasne u kontinentalnim klimatskim područijima koje imaju potrebe za grejanjem i hlađenjem.
  4.  Toplotne pumpe mogu smanjiti količinu energije koju koristite za grejanje ili hlađenje Vašeg doma za čak do 85%. Smanjena potrošnja energije znači i manje račune.
  5.  Toplotne pumpe visoke efikasnosti su bolje za uklanjanje vlage iz Vašeg doma od tradicionalnih klima uređaja.
  6.  Ipak, mislimo da su sve toplotne pumpe neverovatne. Neki koriste toplotnu pumpu koja se naziva „hladnjak sa obrnutim ciklusom“ i može proizvesti toplu ili hladnu vodu. Postoje geotermalne toplotne pumpe koje koriste temperature zemlje ili vode u blizini, i hibridne toplotne pumpe koje koriste više vrsta toplote za izvor energije. 
O Toplotnim Pumpama

Pogledajte našu ponudu toplotnih pumpi, smanjite potrošnju energije, račune i odaberite najbolje rešenje za Vas i Vaš dom.

Shopping cart

close