Odabir prave baterije za Vaše kupatilo

Kupovina opreme za dom prvenstveno treba da se zasniva na kvalitetu, pre nego na troškovima. Mi znamo da naši klijenti očekuju pouzadnost, praktičnost i dizajn.

Kao glavni izvor vode u domu, baterija ili drugačije nazvano – slavina, zahteva kvalitet i praktičnost u skladu sa estetikom. Trajnost, pravilan protok vode, otpornost na vlagu i kamenac su samo neke od karakteristika na koje se mora obratiti pažnja pre odluke o kupovini baterije.

Vaša nova baterija treba da Vam donosi zadovoljstvo.

Jedna ili dve ručice za podešavanje vode

Baterije sa jednom ručicom su sve zastupljenije. Velika prednost ovih baterija je što jednom rukom možemo kontrolisati količinu protoka i temperature vode. A kao dodatni plus jeste činjenica da se upotrebom slavine sa jednom ručicom troši znatno manje vode, jer se temperatura brže podešava.

Visoki ili niski pritisak

Pre nego što počnemo sa izborom savršene baterije, moramo znati način na koji je dovod vode instaliran.

Ako vodu dobijate direktno iz centralnog bojlera (vodovoda) radi se o visokom pritisku. Ukoliko je bojler ispod sudopere, u pitanju je nizak, odnosno slabiji pritisak koji se može rešiti jačim baterijama ali i jačim bojlerima.

Funkcionalnost baterije

Veoma bitan aspekt svake slavine, bez obzira na to da li se radi o slavinama za lavabo, sudoperu, tuš kabinu, bide ili kadu.

Prilikom odabira baterije treba da razmislimo kakve funkcionalnosti želimo od nove slavine i njenu namenu, nakon toga možemo da izvršimo idealnu kupovinu prilagođenu našim potrebama.

Funkcionalnost baterije znači nesmetano puštanje vode, sa očekivanim pogodnostima za jednostavnije, brže i temeljnije pranje.

Odgovarajuće dimenzije baterije

Danas, moderne baterije dizajnirane su tako da nam pružaju različite mogućnosti postavljanja i pod različitim uglovima. Zato je neophodno da pazimo na dimenzije, bilo da se radi o baterijama za kuhinju ili kupatilski nameštaj, kako bi nesmetano i jednostavno obavljali potrebne funkcije. Baterija ne sme biti prekratka za sudoperu, ali ni da zauzima previše prostora u lavabou, tuš kabini, kadi ili bideu.

Estetika kao bitan detalj

Iako je važno da se posvetimo funkcionalnosti prilikom izbora baterije, ipak je i dizajn veoma bitan. Stil može biti klasičan, moderan ili rustičan.

Baterija je deo kompletnog izgleda kuhinje i kupatila, i zato njen stil treba da se uklapa sa stilom, materijalom i bojama okruženja.


Veoma je značajno da baterije budu odabrane prema kvalitetu, pouzdanosti i trajnosti, sa osećajem za stil, odnosno za slaganje materijala i boja.

Najbolje je uvek izabrati kvalitet pre cene, jer trajnost dovodi do dugoročne uštede, koja je daleko veća od cene koja se plaća prilikom kupovine.

Izbor je na Vama.

Shopping cart

close