Električni kotao Vaillant eloBLOCK VE-18

  • Ušteda u potrošnji uz duži vek trajanja omogućava sekvencijalno aktiviranje grejnih spirala sa modulišućim radom
  • Rad uređaja je automatzovan i gotovo nečujan
  • Raspon učinka od 6 do 28 kW
  • Upravljanje putem mobilnog telefona uz upotrebu adekvatnog termostata
  • Komatibilan sa svim eBUS termostatima/atmosferskim regulatorima

Opis

Električni zidni kotao za centralno grejanje

Električni kotao Vaillant eloBLOCK VE-18

Nova generacija Vaillantovih električnih uređaja za centralno grejanje eloBLOCK, pruža savremen način grejanja stanova i porodičnih kuća.Sekvencijalno aktiviranje grejnih spirala sa modulišućim radom omogućava manju potrošnju električne energije u odnosu na obične električne kotlove, manje opterećenje eletričnih instalacija i dugotrajnost uređaja. Rad ovih uređaja je u potpunosti automatizovan i gotovo nečujan.

Moguće upravljanje kotlom putem mobilnog telefona uz upotrebu termostata koji to omogućava. Sada je moguća kombinacija sa svim eBUS sobnim termostatima ili atmosferskim regulatorima koji će voditi sistem grejanja u zavisnosti od spoljašnje temperature. Moguće povezivanje u kompleksne siteme grejanja kao opciju podrške ili dogrevanja.

Za rad uređaja neophodan je trofazani priključak, osim za modele od 6 i 9 kW, kod kojih je moguće izvesti monofazni priključak uz odgovarajući presek električnih kablova.

Smanjeni zahtevi za održavanjem i duži rok trajanja zahvaljujući širokom rasponu modulacije

Raspon modulacije je granica između najveće i najmanje snage kotla za grejanje. Sa širokim rasponom modulacije, Vaillantov kotao za grejanje radi tiho i postojano, istovremeno obezbeđujući potrebno optimalno grejanje Vašeg doma. Modulacija, takođe, značajno smanjuje broj ciklusa uključeno/isključeno, a rezultat su niže emisije ugljenika. Osim toga, komponente su zaštićene od nepotrebnog habanja, zahvaljujući čemu su značajno smanjeni troškovi održavanja Vašeg kotla

Zidni uređaj omogućava veću fleksibilnost ugradnje

Naša kompaktna zidna jedinica zauzima mnogo manje prostora od sličnih samostojećih uređaja. To Vam daje mnogo više fleksibilnosti u odlučivanju gde ćete je ugraditi. Jedinicu možete postaviti na gotovo svakom mestu u kući, od potkrovlja do podruma. Štaviše, lagani dizajn i kućište u jednom komadu, koje sadrži sve neophodne komponente, omogućavaju brže i jednostavnije postavljanje jedinice.

Ostale karakteristike

Varijabilna snaga za veću proizvodnju električne energije

  • Snaga na grejanju – 18kW
  • Regulacija snage – modulaciona
  • Područje podešavanja grejanja – 25-85°C
  • Područje podešavanja za toplu vodu – 35 – 70 °C
  • Električno povezivanje – trofazno

Električni kotao Vaillant eloBLOCK VE-18 – Uputstvo za rad

Pogledajte kompletnu ponudu kotlova na struju

Dodatne informacije

Dimenzije 74 × 41 × 31.5 cm
Brend

Energent

Struja

Garancija