Kako odabrati pločice za kupatilo?

Bez obzira da li renovirate ili ćete započeti izgradnju kupatila od početka do kraja, pločice koje odaberete mogu imati veliki uticaj na konačni rezultat.

Postoje dve vrste pločica koje se koriste u kupatilima:

a) Zidne pločice za kupatilo

b) Podne pločice za kupatilo

Ono što vidite u nivou očiju kada uđete u kupatilo je zaista važno.

Odlučite se za pločice velikog formata kako bi kupatilo izgledalo veće ili dodajte vrlo male pločice za neke složene detalje.  Stavljanje podnih pločica tačno do plafona je apsolutno neophodno ako pokušavate da prostor učinite većim. A što se tiče boje, svetliji tonovi uvek pomažu da se stvori osećaj većeg prostora.

Razmislite i o upotrebi iste pločice, ali u drugom formatu za suptilne varijante. Na primer, mogli biste da izaberete kvadratnu verziju za pod i pravougaonu za zidove ili obrnuto. Ako vam se sviđa ideja kontrastnih zidnih i podnih pločica, postoji veliki broj mogućnosti.

Kada je reč o veličini i teksturi podova i podloga, glatke, velike ili srednje velike pločice je lakše obrisati. Olakšajte  čišćenje kupatila tamnom podnom pločicom i svetlim zidovima. Izaberite boju fuge koja nije previše suptilna ili previše šokantna da biste na graciozan način istakli oblike.

Izaberite keramičke pločice zato što su otporne na vodu.  Takođe, keramičke pločice mogu se pohvaliti praktičnim zaštitnim slojem što znači da su nepropusne i za vodu i za mrlje. Ovo će se pokazati kao dobrodošla pogodnost kada se pod Vašeg kupatila navlaži, kada kupatilo postane sparno nakon kupanja ili tuširanja i kada čistite zidove ili podove kupatila.

Ako tražite pravu vrstu pločica za svoje kupatilo, kontaktirajte naš tim i oni će Vam pomoći da odaberete pločice idealne za Vaše kupatilo.

VAŠ VODOTERM!

Shopping cart

close